Omsider er de fleste blevet vant til HTTPs og forstår, at det er sikrere at benytte sig af et website via HTTPs end bare HTTP. Grundlæggende set er HTTPs aktiveret, hvor websites benytter sig af et SSL certifikat, der i store træk sikrer, at kommunikation imellem bruger og server ikke omsnappes eller kanaliseres. Du kan i de fleste browsere se om HTTPs er aktivt, hvis der er en grøn hængelås til venstre, eller omkring, websitets adresse.

Det nye er, at der nu er kommet en udvidelse til denne protokol, der kaldes HSTS. HSTS står for HTTP Strict Transport Security og basalt set, så tager det HTTPs til næste niveau og sikrer 100 % imod sikkerhedsbrister. Videre gør det websites hurtigere da det benytter sig af et princip kaldet preloading. Altså loades dataen mere effektivt fra server og ned på din enhed.

Hvordan finder man så frem til disse vidunderlige websites? Det er sådan set let nok: Brug Google. Google prioriterer hurtige og sikre websites i deres resultater, hvorfor det er den mest enkle vej for den almindelige IT-borger.