Går du rundt og overvejer at købe hus? Så er der noget, du lige bør huske: Et hus er for mange den største investering, man kommer til at gøre i sit liv. Derfor er det også vigtigt, at man får købt det rigtige hus – ikke kun for at bo i netop de omgivelser, man har lyst til, men også med henblik på fremtiden: På et eller andet tidspunkt sælger de fleste deres hus, og så er det jo en fordel, hvis din bolig er steget i værdi siden du købte det. Men det kan være svært at vide sig helt sikker, når man kigger rundt på boligmarkedet og hører salgstalerne fra mæglerne. Det kan gøres op for med advokat boligkøb.

Din repræsentant

Når du er i gang med et boligkøb, er ejendomsmægleren det, der kaldes sælgers mand. Det er i ejendomsmæglerens interesse, at huset bliver solgt til udbudte pris. Mægleren forsøger derfor at fremhæve alt det positive ved huset for at sikre den bedste handel for sælger. En boligadvokat er derimod din repræsentant i bolighandlen, og gør sit for at sikre sig, at du ikke står med en dårlig handel. Med en boligadvokat ind over handlen, kan du også få advokatforbehold, som sikrer sig bedst muligt, hvis du alligevel fortryder handlen. Desuden kan boligadvokaten også forhandle både pris og betingelser for dig, så du kommer til at stå bedst muligt ved bolighandlen. 

Indhenter alle relevante oplysninger

Ved et boligkøb indgår der en hel del papirer og rapporter, som alle har relevans for købsaftalen. Sådan er det også ved advokat boligkøb. Det omfatter naturligvis selve købsaftalen, men også tilstandsrapporter, el-rapporter og særlige forhold ved ejendommen… og listen stopper ikke der. Dokumenterne er dog oftest så detaljerede og specifikke, at de fleste ikke kan gennemskue betydningen af de forskellige ting, hvilket ofte er til sælgers fordel. Her hjælper boligadvokaten, som for eksempel Hviid Advokater A/S, med at granske alle dokumenter, der kan have betydning for købet, og så kan de rådgive dig om, hvorvidt prisen bør forhandles, eller om købet egentlig er din tid værd.

Hjælper dig også med papirarbejdet

Boligadvokaten er mest værdifuld, når det kommer til indhentning og tolkning af oplysninger, som vedrører boligen, der handles om. Men advokaten hjælper dig også med andre aspekter af boligkøbet. De kigger for eksempel også på din økonomi og om, hvorvidt du økonomisk kan klare sådan et boligkøb, samt rådgiver dig om eventuelle lån du kan tage og hvilke forsikringer, der ville være bedst i forbindelse med din nye bolig. Når du så endelig har fået købt et hus, skal det også oplyses offentlige myndigheder. Har du haft en boligadvokat ved din side, klarer de sagerne, så det hele forløber korrekt. Derudover udarbejder de også skødet til din bolig og er med til at sikre, at betalingerne bliver gennemført korrekt.