Hvis du bliver arbejdsløs, kan du blive afhængig af en overførselsindkomst. Det er noget, langt de fleste ikke ønsker, men det er noget, som rammer rigtig mange på et eller andet tidspunkt i livet. For langt de fleste er det derfor også en stor fordel at være medlem af en a-kasse. Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du nemlig modtage dagpenge, hvis uheldet er ude, og du bliver arbejdsløs. Der findes dog rigtig mange forskellige a-kasser på markedet. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilke fordele, der er forbundet med de forskellige a-kasser. Hvis du ikke ved, hvilken a-kasse du skal vælge, kan du læse med herunder. Herunder får du nemlig nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du melder dig ind hos en a-kasse. Således kan du finde ud af, hvordan du finder den helt rigtige.

Hvad er en a-kasse?

Først er det vigtigt at få på det rene, hvad en a-kasse rent faktisk er. En a-kasse er også en såkaldt arbejdsløshedskasse. En a-kasse er kort fortalt din forsikring imod arbejdsløshed. Når du har et arbejde, indbetaler du penge til a-kassen. Når du bliver arbejdsløs, udbetaler a-kassen dagpenge til dig mod, at du sørger for at overholde de regler, der er opsat for dig. Reglen er eksempelvis, at du skal søge to jobs i ugen. Du kan få dagpenge i to år. Du kan læse mere om a-kasser her, hvis du vil vide mere om, hvad en a-kasse er.

Hvilke kriterier skal du gå ud fra?

Når du skal vælge a-kasse, er der nogle forskellige kriterier, du kan vælge ud fra. Først og fremmest kan du vælge a-kasse ud fra prisen. Det koster naturligvis penge at være medlem af en a-kasse. Prisen på de forskellige a-kasser varierer, og derfor er prisen naturligvis også et væsentligt kriterie. Du skal dog være opmærksom på, at prisen sjælendt varierer med meget mere end 400 kroner årligt. Derudover skal du være opmærksom på, at prisen kan afspejle den service og den hjælp, du kan finde hos a-kassen. Find den bedste a-kasse på find-a-kasse-priser.dk, her kan du nemlig både se priserne og de services, som de forskellige a-kasser tilbyder.

Service og hjælp over pris

Det er en rigtig god ide ikke blot at vælge a-kasse ud fra prisen. Faktisk er det typisk vigtigere at vælge a-kasse ud fra de services og den hjælp, som a-kassen tilbyder. Når du skal vælge a-kasse, er det en god ide at overveje, hvilken hjælp du kunne ønske dig, hvis du bliver arbejdsløs. Hvilken support vil du være tilfreds med, og hvilken support, synes du, vil være mangelfuld? Du kan sagtens finde en a-kasse, der er forholdsvis billig, men som har en god service.