I dag foregår enormt meget af vores videndeling på internettet, og ofte udfylder vi flere af vores private oplysninger uden at tænke videre over det. Ofte er det helt harmløst, og man kan helt roligt udfylde de forskellige formularer på internettet. Men alligevel findes der farer overalt, og det gælder også på internettet. Hvert år bliver tusinde danskere udsat for cyberkriminalitet. Eksempler på sådan kriminalitet er hacking af forskellige konti, hvilket kan lede til stjålne identiteter og tomme bankbøger. Men det er nu ikke kun hackere og cyberkriminelle som benytter sig at internettet, når de bryder loven. Flere ”normale” tyve benytter sig nu også af informationer, som de finder på internettet. Så inden du ringer efter din lokale låsesmed fra Frederiksberg, så læs med herunder.

Undgå at sælge dyre ting på nettet

Når tyvene skal vælge hvilket hjem, de vil bryde ind i, så går de selvfølgelig efter de mest velhavende. Udover at kigge på huset udefra, så benytter de sig også af nettet. Især salgsannoncer er enormt nyttige for dem, da dyre genstande til salg kan give dem en indikation om, hvor dyre ting der er i huset. Derfor bør man altid passe på, når man sælger dyre ting på nettet.

Udfyld ikke din private adresse

Man bør generelt ikke skilte med sin private adresse, medmindre det er absolut nødvendigt. Især på nettet kan det være farligt. Så hvis du fx skal sælge noget dyrt på den blå avis, bør du ikke udfylde din private adresse.

Skriv ikke når du tager på ferie

Facebook er det mest populære sociale medie i Danmark, og det betyder, at både lydige borgere og kriminelle er at finde derpå. Derfor bør vi være ekstra påpasselige med, hvad vi ligger op på vores væg. Vi bør fx skrive, hvornår vi tager på ferie, eller hvor vi har lagt ekstranøglen. Tyve bruger nemlig Facebook og andre sociale medier til at finde detaljer som kan hjælpe dem med at begå indbrud.

Lav dine privatindstillinger om

Hvis vi ikke har gjort noget ved vores privatindstillinger på Facebook, så deler vi mere eller mindre alt med alle. Derfor er det kun klogt at ændre sine privatindstillinger, sådan at det kun er vores venner som kan se, hvad vi ligger op.