Udvalget af a-kasser er bredt i Danmark. Du ved måske, at medlemskab af en a-kasse kan sikre dig økonomisk sikkerhed, hvis du står uden job. Hvad du måske ikke ved er, at a-kasser også er forskellige på nogle områder, hvilket er en fordel for dig at tage højde for, når du leder efter en a-kasse. Det kan umiddelbart virke som en vanskelig mission, men ved at læse med her eller på http://a-kasse-guiden.dk/ får du et nærmere kendskab til, hvad du skal tage højde for i din søgen efter en a-kasse.

Vælg efter dit fag

A-kasser findes i mange afskygninger og tilknytter sig forskellige professioner. Er du eksempelvis pædagog eller pædagogisk assistent, så kan du lede efter en a-kasse med denne specifikation. Du kan således som det første i din søgen starte ud med at fravælge a-kasser, der ikke har speciale i din branche, hvilket giver dig et overskueligt udgangspunkt. Det kan være en fordel for dig, da du på den måde sikrer dig specifik service inden for netop din branche. Du kan dog også vælge en tværfaglig a-kasse, hvis du ser særlige fordele ved at vælge en fagforening uden dit fagområde. 

Tag højde for fagforeningens pris

Et andet vigtigt aspekt, som du skal kigge efter i din søgning efter a-kasse, er prisniveauet. Prisen for medlemskab i en a-kasse ligger fra 451-524 kr. Der kan derfor være penge at spare alt efter, hvilken a-kasse du vælger. Dog skal du som sagt huske at tage højde for a-kassens fagspecifikation, som ikke nødvendigvis altid er den billigste for netop dig. Her afhænger det af din profession, hvad prisen på din a-kasse er. 

Lokationen kan være vigtig

Du tænker måske ikke umiddelbart over din a-kasses beliggenhed. Men faktisk kan lokationen være relevant at tage i betragtning. Med medlemskabet af visse a-kasser kan du eksempelvis deltage i workshops eller kurser, der foregår på a-kassens lokation. Ved at vælge en a-kasse placeret tæt på din bolig, kan du spare tid på uoverskuelig transporttid. Så hvis du på forhånd ved, at du vil benytte dig af disse tilbud, vil det være en fordel at undersøge a-kassens lokation inden indmeldelse. 

Undersøg a-kassens ry

I sidste ende er det afgørende, hvordan a-kassen behandler dig som kunde. Du skal som kunde kunne have tillid til din a-kasse. Det er vigtigt, at du får den bedste service, hvis du bliver arbejdsløs, og har behov for vejledning af din a-kasse. Her er det en god ide at forhøre dig hos dine kollegaer, samt læse anmeldelser fra tidligere eller nuværende medlemmer af a-kassen på Trustpilot. Det giver ligeledes et indblik i, hvad du som kunde kan forvente som medlem af a-kassen.