SPONSERET INDHOLD:

Vi lever i en tid, hvor vejen fra problem til løsning er blevet kortere end nogensinde. Hjælp og rådgivning er blevet en del af internettet, hvilket kan sikre de udsatte på arbejdsmarkedet. Det er på et tidspunkt, hvor uenigheder skaber større konflikter mellem arbejdsgivere og lønmodtagere – både i det offentlige og private. Noget vi især kunne bevidne ved den store konflikt omkring lockout. Derfor handler det om at søge til de steder, som besidder hjælp til danskere landet over. Svaret ligger i internettets digitale muligheder.

Skab din egen job sikkerhed

I form af den arbejdsmarkedsmodel vi kører i Danmark, er det både nemt for arbejdsgivere at ansætte og afskedige ansatte, hvor lønmodtagere er mere udsatte end mange andre lande. Tilbage i starten af 2018 var det også tæt på, at landet stod overfor en stor lockout grundet store uenigheder mellem fagforeninger og det politiske liv. Da disse udfordringer i samme grad, hvis ikke værre, kan være en del af fremtidens konflikter, må lønmodtagere – private som offentlige – stille sig sikkert, såfremt man en dag skulle stå uden job.

Derfor bør du som noget af det første, når du finder nyt arbejde sørge for din sikkerhed. Find den a kasse, som giver dig de bedste muligheder og tryghed ud fra det erhverv, du befinder dig i. En a kasse kan hjælpe dig med udbetaling af dagpenge og kan give dig mulighed for arbejdsløshedssikring. Arbejdsløshedskassen er derfor din hjælp i tider, hvor økonomien er særlig udsat.

Derfor er sikkerheden vigtig for dig

Verden er dynamisk hvor krav og udfordringer ændrer sig hele tiden. Vigtigheden af dit arbejde i dag, er måske ikke den samme i morgen, hvorfor det handler om at være medlem af de rigtige fagforeninger. Tidligere var det væsentlig mere besværligt at finde løsninger, som kunne hjælpe den enkelte borger i de relevante erhverv, men i dag er hjælpen nem og gratis at finde på nettet.

I dag er arbejdsløsheden på det danske arbejdsmarked knap 5%, og det er et tal som kan stige de kommende år. Sørg derfor også for at holde dine kompetencer ved lige. Her findes der mange blogs på nettet, som bidrager med kurser fra tid til anden inden for mange erhverv. Søg gerne efter guidance på netop dit område, så du kan holde dine kvaliteter ved lige. Du vil blive overrasket over, hvor mange guides du kan finde, som netop kan hjælpe dig.

Internettet er vejen til arbejdsmarkedet

Hvis du ikke vidste det før, så ved du det nu – internettet er en legeplads for jobmuligheder. Uafhængigt dit erhverv eller dine kompetencer, så findes der både forums samt databaser, hvor spændende jobmuligheder står klar hver dag. Her er fordelen ved internettet, at den hurtigt kan samle de muligheder og veje, der fører til en plads på arbejdsmarkedet. Så selvom man tror, man er langt fra en plads på arbejdsmarkedet, kan efterspørgslen efter arbejdskraft ofte virke højere gennem de mange digitale platforme der findes. Sider som Amino er gode forums, som diskuterer relevante emner ift. opstart af virksomhed, og her er der god mulighed for enten at finde ny arbejdskraft eller en ny arbejdsgiver.

Det helt store sociale medie ift. ens netværk i erhvervslivet er selvfølgelig LinkedIn. Gør lidt ud af at udvikle en stærk profil herinde, så folk kender til dine kompetencer. Det kan styrke din profil fremadrettet.

En anden form for kobling mellem arbejdsgivere og især ung arbejdskraft, er ligeledes blevet styrket gennem sider som StudentCrew, hvor unge har en vej til et job gennem deres rekrutteringsform. Siden henvender sig hovedsageligt til virksomheder, som søger en, der kan håndtere arbejde, der udføres internt i virksomheden men mangelfuldt. Det kan være alt lige fra en bartender til it supporter. Så om det er den ene eller anden karriere du søger, så er der mange muligheder, hvis man kender de rigtige genveje på nettet.

Generelle råd til it borgeren

Generelt bør du holder dig opdateret med nyheder på nettet. Det gælder selvfølgelig de store medier og nyhedssider, hvor vi her på IT Borger løbende giver dig den information og de råd du skal bruge, for at færdes på nettet. Det handler om at finde de digitale løsninger, som gør hverdagen nemmere for dig.