Står du og skal flytte i ny bolig eller bygger nyt og skal i den forbindelse have installeret en internetforbindelse? Oplever du lidt for ofte, at din eksisterende internetforbindelse kører alt for langsomt, hvilket resulterer i langsom hastighed ved både download og upload? Hakker og loader din afspilning af film, serier og programmer konstant, når du streamer online via din smartphone, tablet eller computer? Eller går internettet bare konstant i dvale, når flere familiemedlemmer i din hustand surfer på nettet, streamer, spiller online eller på en vis udnytter internetopkoblingen til medieforbrug?

 

Hvad og hvor skal jeg vælge?

Uanset hvad din aktuelle situation måtte være, og uanset hvilke udfordringer og brugsbehov du står med lige nu, ligger løsningen lige for: Vælg en (ny) internetudbyder, der kan levere god, stabil og ikke mindst hurtig internetforbindelse til dig og hustanden. Men selvom denne løsning lyder meget lige til og umiddelbart nem at gå til, er det såmænd lettere sagt end gjort.

 

Hvis ikke lige man er internetekspert og IT-kyndig, kan det være vanskeligt at gennemskue, hvilken internetudbyder og hvilken internetforbindelse der er den ideelle. Der dukker hurtigt et væld af tvivlsspørgsmål op, og det kan forekomme uoverskueligt at finde svarene – de rette af slagsen vel at mærke.

 

Men bare rolig – hjælpen er nær. I dette indlæg gives et par hurtige råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal finde den internetforbindelse, der matcher netop dine behov. Læs med nedenfor og blive klogere på, hvad du bør overveje, når du vælger internet – eller den gode forbindelse.

 

Hvad er dine internetbehov?

Det første, du altid bør overveje, når du vælger internet, er, hvad dine og hustandens grundlæggende behov i forhold til internet og medieforbrug i hverdagen er. Det er dybt individuelt, hvad man som forbruger anvender internettet til, og ikke mindst hvor meget man bruger det.

 

Der er selvsagt stor forskel på, om du er en del af en hustand med adskillige familiemedlemmer – mor, far og flere børn – der dagligt bruger internettet til forskellige formål samtidig, eller om du bor alene og kun skal have en forbindelse, der kan understøtte din browsing og surfing på internettet til husbehov i fritiden. Det kan også være, at du er halvprofessionel gamer, der hver eneste dag bruger timevis online sammen med venner eller kollegaer, hvilket kræver internet med højere ydeevne og hastighed.

 

Ergo: Få afklaret, hvad dine internetbehov er, så du kan agere og vælge fornuftigt og søge målrettet derudfra. Er du i tvivl eller mangler vejledning, findes der en lang række retningsgivende tjenester online, der kan hjælpe dig på vej. Se hvilket bredbånd, der passer bedst til dit behov hos YouSee.

 

Hvilke udbydere og tilbud findes på markedet?

Det næste, du med fordel kan overveje, ved valg af internet, er selvfølgelig, hvilke internetudbydere og konkrete tilbud, der findes på markedet nu og her. Nettet boomer med det ene højtråbende internettilbud efter det andet, og det kan som almindelig forbruger være svært at få et overblik og gennemskue de respektive tilbuds indhold og formålstjenlighed samt de bagvedliggende udbydere troværdighed.

 

Derfor bør du altid sætte god tid af til at undersøge markedet ordentligt. Foruden research på de forskellige udbyderes websites kan det stærkt anbefales at bruge de mange sammenligningssider og internettests, der figurerer online. Her vil du hurtigt kunne få indblik i de aktuelle tilbud og se, hvilke der passer bedst til dine brugsbehov. Og der kan bestemt være betydelige penge at spare fra udbyder til udbyder – fra tilbud til tilbud.

 

Derudover kan det altid anbefales at bruge Trustpilot eller Forbrugerrådet Tænk aktivt for at tjekke udbydernes troværdighed, performance og generelle kundeservice. På den måde kan du få andre ligesindede forbrugeres erfarede besyv med (eksisterende såvel som tidligere kunder), så du er garanteret en sikker og god internetforbindelse.

 

Kort sagt: Do your own research – det betaler sig bogstaveligt talt.

 

Hvordan ser din geografiske dækning ud?

For det tredje er det afgørende, at du forinden selve købet undersøger, hvilke dækningsmuligheder du har i det geografiske område, hvor du bor. Hvilke udbydere, der reelt set kan tilbyde internet til de enkelte forbrugere, afhænger i høj grad af den geografiske bestemmelse. Derfor vil det være spildtid at undersøge og tage kontakt til udbydere, der viser sig slet ikke at kunne levere internet til dit nabolag.

 

Med den nymoderne og avancerede teknologi på feltet er det desuden blevet muligt at opgradere og optimere din eksisterende bredbåndshastighed ved dårlig dækning i form af suppleret mobilnetværk. YouSee tester hybrid bredbånd som de første i Danmark, hvilket åbner op for nye internetmuligheder for den almindelige internetdansker.