Er du træt af ikke at kunne lave de nødvendige Excel-ark på dit arbejde eller i det private? Så læs med her, hvor vi giver dig tips til, hvordan du hurtigt kan blive en haj til Excel. Det er nemlig et stort problem, når særligt den ældre del af befolkningen ikke kan følge med, når det kommer til at bruge de forskellige computerprogrammer. Det bliver der heldigvis gjort noget ved, men der er faktisk også en hel del, du kan gøre selv.

Hvorfor skal jeg lære at bruge Excel, tænker du måske. Det skal vi fortælle dig. Der er nemlig en række fordele ved at mestre det smarte regnearksprogram. Først og fremmest kan du bruge Excel til at analysere og bearbejde data på systematisk vis. Når du først mestrer regneprogrammet, kan du udforske data på en overskuelig måde, hvilket giver både overblik og mulighed for at træffe logiske beslutninger på baggrund af troværdige data.

Er du ikke just en regnearksekspert, så er der rigtig mange måder, hvorpå du kan udvide dine evner i Excel. Se f.eks. dette Excel kursus for både øvede og begyndere, hvor du kan lære alle de grundlæggende funktioner og muligheder, der ligger i Excel. Du vil også lære om mere avancerede emner såsom pivottabeller, VBA og makroer, så du brillere over for chefen, kollegerne og familien.

Her støder du på Excel i din hverdag

Arbejder du som bankfuldmægtig, eller sidder du på anden vis med budgetter i din hverdag, så vil du uden tvivl støde på Excel-ark i ny og næ. Det er nemlig kutyme at sende alt fra forretningsplaner, budgetter, ansøgninger, regnskab mm. i Excel. Det er derfor afgørende, at du har et solidt kendskab til programmet, så du kan følge med og vurdere det givne dokument på et informeret grundlag.

Som sælger er det også vigtigt at have kendskab til Excel. Rigtig mange bruger det fx til at holde styr på deres kunder. Hvornår man sidst har fulgt op på en kunde, hvad kunden har sagt, og hvornår der skal følges op igen, er noget af det, Excel kan være fantastisk til at få sat i system.

Ofte vil du også opleve, at du selv sidder med Excel hjemme i det private. Det kan nemlig være en fordel, når du skal have styr på dit liv, fælles opgaver, økonomi eller noget helt tredje. Dét er bare mere overskueligt, når det sættes i et Excel-ark. Du undgår stress og jag med Excel, fordi det skaber en struktur, der ellers kan være svær at fastholde, når man balancerer med mange store tal og snørklede mellemregninger.

Excel kan med andre ord blive din nye bedste ven.