Hvad der virkede som størstedelen af den danske befolkning blev i sommers grebet af fodboldfeberen og sad limet til skærmen for at følge landsholdet på deres dramatiske EM-færd. Hvis du var én af dem der deltog i festlighederne, euforisk kastede fadøl i vejret eller råbte ad tv’et hjemme i stuen, skal du sandsynligvis også følge med i VM i Qatar i 2022. Nedtællingen er allerede begyndt, og her i artiklen finder du tips til, hvordan du bliver klar til næste års største fodbold event og fejrer på manér. 

Få styr på nationerne

Selvom fodboldfeberen måske er aftaget en smule, kan det være en fordel at få helt styr på, hvem der egentlig kan komme til at møde hinanden på banen når det for alvor går løs. De fleste ved nok, at Danmark i efteråret officielt kvalificerede sig til VM i Qatar med en stime af sejre, hvor kun den sidste kamp gav den danske trup problemer. Store fodboldnationer som Tyskland, England og Frankrig er også kommet videre, men ved du ellers hvilke nationer der er kvalificeret? Hvis ikke, kan du finde en komplet guide til VM 2022 og læse endnu mere om holdene, de forskellige stadioner og bookmakernes favoritter. Guiden bliver opdateret løbende, så det kan være en god ide at holde øje med den helt frem til turnering starten om et års tid. 

Find klaphatten frem 

Fodbold er også kendt for en livlig, passioneret og festglad fankultur, der går hånd i hånd med klaphatte, fadøl og rød-hvid ansigtsmaling. Så find dannebrog frem, skaf en klaphat og måske endda en af de eftertragtede landsholdstrøjer, og gør dig klar til at heppe på danmarks drenge. Du kan også holde en fodboldfest og se kampen med venner eller familie, hvor i for eksempel kan finde på et sjovt tema eller repræsentere forskellige lande og nationer, og gøre aftenen mere underholdende med konkurrencer og quizzer. Det kan både være glimrende opvarmning til turneringen i måneder op til, og en festligt måde at se kampene på når tiden kommer. 

På med fodboldstøvlerne

Et sidste tip til, hvordan du kan forberede dig til VM er at snøre fodboldstøvlerne selv og spille et par venskabelige kampe ved venner eller familie. Det kan også være, at din lokale klub har åbne hold på forskellige niveauer. Fodbold er et sjovt og socialt spil, og uanset om du er nybegynder eller har spillet siden du var helt lille vil det uden tvivl få dig til at føle dig som en del af sporten, og motivere dig frem mod VM. Indtil vi kan se de danske spillere på banen igen, kan du få tiden til at gå ved at finde din indre Kjær, Damsgaard eller Mæhle frem.