Danskernes dataforbrug stiger stødt, ifølge en undersøgelse lavet af Forbrugerrådet TÆNK. Men hvor får du det billigste mobilabonnement, der giver dig mest data med på sommerferien?

Imens dataforbruget er steget i takt med, at flere smartphones er kommet på banen, så sender vi færre SMS’er og taler mindre i telefon. Det stiller større krav til mobilabonnementet, fordi kunderne vægter streaming, som ét af de vigtigste parametre i deres mobiltelefoni.

Data i EU: Ikke ens for alle mobilselskaber  

Vi bruger dog ikke længere kun data i Danmark, men har i ligeså høj grad glæde af at tjekke alt fra navigation til vejrudsigten, når vi krydser landets grænser. De færreste gider dog at bekymre sig om, det sidste afsnit af Hammerslag eller lydbogens syvende time var det, der fik databægeret til at flyde over.
Det er derfor vigtigt at undersøge om du må tage hele din datapakke med. Hvis du har 50 GB data til rådighed, men kun må bruge 6 GB data i udlandet, så risikerer du nemlig en ekstraregning – og endda uden du så mere end en halv spillefilm på ferien.

Hvad koster mobildata?

Der er nemlig stor forskel på, hvad der sluger mest data. Det er ikke lige meget om du tjekkede din mail eller så det sidste afsnit af Game of Thrones i HD.  

Streaming af TV og film ligger højest på listen over dataslugere. F.eks. bruger Netflix i HD-kvalitet 3 GB data for bare en times forbrug i udlandet. Hvis din pakke derfor indeholder 6 GB, så vil du hurtigt få brugt din data.

Videoer på Youtube i HD-kvalitet bruger cirka 500 MB data på 30 minutter. Så hvis dine børn fortsat vil følge deres youtubere, når I er taget på ferie, kan du med fordel skrue ned for videokvaliteten, så I holder jer indenfor datarammen.

Udlandstelefoni – hvad koster det?

Selvom mange mobilselskaber inkluderer en vis mængde data, er det de færreste, der ikke har afgifter på telefoni til og fra andre lande end Danmark. Få et abonnement med billig udlandstelefoni.

Erstatter du derfor postkortet med et opkald hjem, så tjek prisen inden du ringer op. Prisen på at ringe fra Danmark til et andet EU-land må fra d. 15. maj 2019 ikke overstige 1,77 kr./min. Og en sms må max koste 0,55 kr. Stemmer de priser med, hvad du får oplyst?

Klik her hvis du vil have et mobilabonnement, med fri tale i hele Europa (både fra Danmark ud til EU og fra EU til Danmark), uden risiko for gebyrer eller ekstraregninger.