Er du opmærksom på din færden på nettet? For det er stort set alle andre. Med en gratis proxy kan du beskytte din færden på nettet mod nysgerrige blikke, uden at det behøver koste en formue.

En proxy er en måde hvorpå du kan sløre din færden på nettet. Alle computere har en IP adresse, som kan sammenlignes med et digitalt fingeraftryk. Det betyder at din færden kan spores, og at du kan overvåges. Ved at bruge en proxy – eller en VPN som det også kaldes – kan du få det til at se ud som om din computer har et andet fingeraftryk end den i virkeligheden har.

Mange tror at det kun er lyssky typer der har behov for at benytte sig af en VPN, og at man ikke behøver én hvis man ikke har noget at skjule – og selvom det for mange vedkommende er en stor del af det, behøver det ikke altid være tilfældet. Der kan være mange grunde til at benytte sig af en VPN. Virksomheder bruger det ofte, til at kunne tilgå krypterede oplysninger væk fra arbejdspladsen. Andre bruger det for at mindske risikoen for at lokale maskiner bliver angrebet.

Ofte er netværket én af de første ting der bliver angrebet, men der er ikke langt ind til din computer. Og hvis først dét sker, kan der for alvor begynde at ske skader. Samtidig bliver hackerangreb også mere og mere sofistikerede, og hackerangreb bliver i større omfang mere destruktive end før. Hvis dine enheder bliver ramt af et af disse angreb, kan det koster adskillige tusinder af kroner i nedetid og tabte data – og i mange tilfælde meget mere.

Computerskærm med data

Mobile medarbejdere er én af nutidens største sikkerhedstrusler. Der bliver mere og mere almindeligt at medarbejdere bevæger sig udenfor kontoret for at arbejde. Det kan være on-location hos klienter, caféer eller på hjemmeadressen. Ofte er her ikke samme sikkerhed som på virksomhedens eget netværk. Det er ofte også nødvendigt at pendle længere, for at kunne yde sine klienter en god service. Disse åbne netværk på Caféer, i lufthavne, toge og andre hotspots for rejsende, er rene guldminer for hackere. Ofte sidder de på lur, og venter på at indtage computere der logger på disse usikre netværk.

En virksomhed kan undgå at en medarbejder inficeres, ved at benytte sig af en proxy / VPN, hvor de kan tilgå virksomhedens krypterede filer og programmer. På denne måde bliver der skabt en sikker kanal, så medarbejderen stadig kan tilgå både filer og systemer, og samtidig være bedre beskyttet mod angreb.

Når man bruger en proxy bliver det samtidig også sværere for hackeren at identificere computeren, og hvor den hører til. Det kan i mange tilfælde være med til at gøre enheden uinteressant for hackeren, så de går videre til næste maskine. I samme omgang giver den også et ekstra lag af sikkerhed, idet hackeren først skal kunne identificere proxy’en for at kunne få adgang til maskinen.

Udover de sikkerhedsmæssige aspekter, er der også mange andre fordele til at benytte sig af en proxy. Med denne, kan dine medarbejdere få adgang til virksomhedens programmer og data når de er på farten. Det kan være meget nyttigt, idet flere og flere ansatte efterspørger hjemmearbejdspladser. På denne måde er de fri for at have dokumenter og programmer liggende på computeren, og dermed risikerer man ikke at miste værdifulde data hvis computeren skulle blive stjålet.

Medarbejderen kan ganske enkelt logge på virksomhedens intranet via en proxyserver, hvilket gør det både sikkert og brugervenligt. Samtidig kan det hele styres fra ét sted, så man hurtigt og nemt kan ændre og opdatere passwords.