Når du arbejder som freelancer, har du helt utrolig stor frihed. Her kan du tage dine ting og rejse hvorhen du vil, uanset hvor og hvornår du har lyst, og uden det går ud over din løn. Det er en fornemmelse, der kan lokke mange. Derfor er det ikke så underligt, at et stigende antal mennesker vælger at gå solo og tjene gode penge i processen.

For at få mest muligt ud af en karriere inden for freelancing skal du dog skille dig ud fra andre, der konkurrerer inden for samme felt. Disse værktøjer kan hjælpe dig med at yde dit bedste, så du kan fortsætte med at nyde dit liv uden begrænsninger, som freelancere elsker at leve.

TRELLO

Uanset om du arbejder alene, med et team eller ofte samarbejder med kunder, er Trello et fantastisk styringsværktøj til dine freelanceaktiviteter. Programmet er gratis at downloade og bruge, og så kan det tilpasses til din freelancevirksomheds behov.

Du kan oprette paneler til forskellige klienter eller projekter, oprette indstillinger for privatliv og forfaldsdatoer og bruge det enkle klik-og-træk-system til at holde tingene. På den måde ved du, at dit arbejde går i den rigtige retning. Automatiske e-mails holder dig opmærksom på kommende deadlines og opgaver, der har brug for opmærksomhed. Efterlad notater til dig selv eller for andre, og få adgang til alt, hvad du har brug for via den brugervenlige app. 

ASANA

Asana er et populært værktøj til opgavestyring, som giver alt, hvad du behøver for at holde din freelancing-forretning kørende, uden alt for meget støj eller avancerede systemer. Den enkle og minimalistiske interface er nem at bruge, og du får daglige e-mails, der viser kommende forfaldsdatoer og opgaver. Det gør det nemt at holde styr på deadlines og projekter.

Du kan bruge Asana alene eller få fordelene ved de mange forskellige integrationer, så du kan tilpasse din oplevelse og strømline de apps, du arbejder med. Der er flere abonnementer at vælge imellem, bl.a. en gratis standardversion, men du kan vælge det niveau, der passer til din virksomheds behov, og opgradere, hvis det bliver nødvendigt, når din forretning vokser sig større. 

TOGGL

Freelancere skal holde øje med deres tid. Mange opkræver deres kunder pr. time, men selv med faste opgaver kan det være smart at holde styr på, hvor effektivt du bruger din tid. Toggl er en fantastisk, gratis mulighed, der tilbyder en Chrome-udvidelse, der gør det let at holde styr på tiderne, selv når du skifter mellem browservinduer.

Toggle giver meget nøjagtig timing, identificerer perioder uden aktivitet og giver brugerne mulighed for at programmere automatiske stoptider, så man undgår at lade uret køre ved at uheld. Den gratis version findes på mange platformen, men der er også betalte muligheder, der afhænger af din virksomheds behov og størrelsen på dit team. 

EVERNOTE

Når du er freelancer, skal du nogle gange tage mange noter. Du indsamler dem måske under samtaler eller laver dem ud fra fra e-mails og beskeder, der udveksles på forskellige platforme. Uden et fantastisk organisationssystem, der integrerer dine noter og holder dem let tilgængelige, mister du muligvis relevante oplysninger og overblikket. Det kan i værste tilfælde føre til utilfredse klienter.

Evernote giver dig mulighed for at tage noter, uanset hvor du er, og det stopper ikke kun med skrevne ord. Billeder og lyd kan også inkluderes. Med denne app vil du aldrig mere miste eller glemme idéer, inspiration og opgavelister. Standardabonnementet er gratis, men nogle funktioner er kun tilgængelige som betalte funktioner.

VPN

Når du har dine yndlingsapps installeret og klar til brug, er det tid til at overveje at sikre dine enheder, så du kan få alle fordele ved at arbejde på farten. Når du freelancer (og rejser), har du brug for adgang til internettet. Når du ikke er derhjemme, skal du altså bruge usikret offentlig Wi-Fi, så du kan klare dit vigtige – og ofte sensitive – arbejde ordnet.

For at beskytte dine enheder samt din og din klients data skal du downloade en pålidelig VPN. Denne software krypterer information, giver anonymitet, beskytter dine enheder mod man-in-the-middle-angreb, og samtidig kan du få adgang til dine yndlingswebsites, selv når du rejser i regioner med internetrestriktioner.

ARBEJD PÅ EN SMARTERE MÅDE

Det er dig ansvar, hvor du er, og hvilke projekter du er villig til at bruge din tid på, når du bliver freelancer. Med de rigtige værktøjer finder du ud af, at du bruger mindre tid på at arbejde – selv når du opnår mere. Når det sker, kan du virkelig nyde den fleksibilitet og livsstil, der følger med en vellykket freelancekarriere.