I dag bruger rigtig mange internettet; de surfer og søger. Rigtig mange vil derfor også rigtig gerne have deres egen hjemmeside af den ene eller anden grund. Måske ønsker du også at starte en hjemmeside, fordi du vil dele ud af dine interesser, eller fordi du vil sælge noget. Der er mange grunde til, hvorfor det kan være en god ide at lave sin egen hjemmeside – den vigtigste grund er måske, at det er sjovt at prøve. Hvis du gerne vil lave din egen hjemmeside, men du ikke vil bruge et CMS-system, kan du læse med herunder, hvor du får fire tips til, hvad du skal have styr på. Du kan desuden læse mere om CMS-systemer her, hvis du ikke er sikker på, hvad vi taler om.

Vil du overhovedet lave din egen hjemmeside?

Først og fremmest skal du med sikkerhed vide, om du i virkeligheden ønsker at oprette din egen hjemmeside. Der kan være mange grunde til, hvorfor du har lyst til det. Du skal dog huske, at andre kan tilgå hjemmesiden uagtet, om det er meningen eller ej. Derudover skal du vide, at det kan være et stort arbejde, hvis du ønsker at oprette en velfungerende hjemmeside med et flot og lækkert design. Du skal også overveje, om du har tiden og lysten til at vedligeholde hjemmesiden, når den først er lavet.

Du skal have et domæne

Din hjemmeside skal naturligvis have et navn – eller et domæne, som det også kaldes. Dit domæne vil typisk være dit eget navn, navnet på firmaet eller projektet, som hjemmesiden omhandler. Du bestemmer dog – næsten – selv, hvad dit domæne skal hedde. Du skal bare være sikker på, at det er ledigt. Alle danske domæner udbydes af DK Hostmaster. Køb domæne her, hvis du skal have et godt navn til din hjemmeside. Domænet er altafgørende for, at du kan gå i gang med at oprette din hjemmeside for alvor.

Du skal lave en hosting-aftale

Når du har købt domænet til din nye hjemmeside, skal du have en hosting-aftale på plads. Denne skal på plads for, at andre kan tilgå din hjemmeside på internettet. Det er serveren, der sørger for at lede trafikken hen på dens IP-adresse, så filerne på hjemmesiden kan hentes og vises. Uden hosting er din hjemmeside altså ikke meget værd.

Find det rigtige system

Når din hjemmeside skal opbygges, kan du bruge forskellige systemer til det. CMS er ét system. Hvis du ikke ønsker at bruge et CMS-system, kan du bruge et andet system, eksempelvis et kodesystem som HTML. HTML er et kodesystem, som ofte blev brugt, før CMS-systemer. Lær at lave din egen hjemmeside på HTML.dk, hvis du vil prøve kræfter med HTML, når din hjemmeside skal laves.