Det er aldrig helt let at finde den rigtige når det kommer til kærlighed og netdating har knapt gjort det lettere. Selvom man kan møde singler over hele Danmark, kan det være usikkert om den søde pige eller fyr, man har mødt online, er den de udgiver sig for. Og har de rent mel i posen, når de spørger ind til dig?

Disse risici bør dog ikke afskrække dig fra at lede efter kærligheden gennem netdating. For lige så let som du kan blive skuffet, kan du være heldig og møde den rigtige online – så længe du har din sunde fornuft med dig.

Vi giver dig her gode råd til sikker netdating, så du ikke længere behøver spørge dig selv ”hvorfor er jeg single?”.

Hold profilen adskilt fra din rigtige mail

Når du laver en profil til en online datingportal, bliver du altid bedt om at opgive din mailadresse. Men tænk dig lige om to gange før du skriver din almindelige adresse ind til din datingprofil.

Din almindelige mail bliver nemlig ofte brugt til personlige informationer omkring køb på nettet, beskeder fra det offentlige, og dine personlige data som CPR. Og når du skal slet ikke bringe din arbejdsmail på bane, for det kan lede eventuelle hackere tilbage til sensitiv information om din arbejdsplads.

I stedet skal du lave en ny mailkonto, som kun bliver brugt til online dating eller online chatrum. Så kan falske profiler og personer med ondsindede interesser nemlig ikke komme ind til dine personlige eller arbejdsrelaterede mails.

Skal du forbinde profilen til Facebook?

Ofte spørger websites om man vil logge ind med sin Facebook-profil frem for at lave en ny. Det kan der være både ulemper og fordele ved hvis man er bekymret for sin sikkerhed.

Forbinder du din Facebook til netdatingsider optimeres siden til dine informationer som køn, fulde navn, placering og profilbillede. Det hjælper på bedre markedsføring af interne produkter, og på de singler du vil blive præsenteret for på siden.

Dog vil forbindelse til Facebook lede til at du får mails sendt til din personlige mail. Præcis som du skal undgå. Dine data vil blive behandlet af datingportalen, men også være lettere at få fat i, end hvis du opretter en ny mail.

Desuden skal du sikre dig at dine informationer ikke er alt for tilgængelige, så andre ikke opretter falske profiler i dit navn. Det kan nemt blive en frustrerende oplevelse.

Tag dine forbehold inden de første dates

Op til den første date skal man lære hinanden at kende og vurdere om man vil ses i virkeligheden. Men hvor personlig skal samtalen egentlig være og hvad skal du være opmærksom på?

Generelt skal du være opmærksom på røde flag. Det kan blandt andet være:

  • Dårlig eller respektløs opførsel
  • Direkte spørgsmål omkring din person og personlige oplysninger
  • Skiftende svar omkring personen selv

Inden du tager på en date, bør du have samtaler med personen du skal på date med for at sikre at eventuelle røde flag kan udelukkes. Det kan være I skriver sammen over portalen eller ringer sammen over mobiltelefonen. Så sikrer du at det er en rigtig person du har at gøre med.

Nogle personer gemmer sig nemlig bag falske profil. Det kan være af usikkerhed men også mere grumme intentioner som at udnytte dine oplysninger.

Flere datingsider som Single.dk tillader sig at slette falske profiler, hvis man ikke kan bevise at profilen er ægte. Dog bør du også selv være opmærksom så du får en rigtig fisk på krogen.

Stol på dit instinkt

Ved det første møde kan både du og din date være usikre på hvor daten skal lede hen. For at gøre det til en god oplevelse for begge skal I mødes på et offentligt sted, hvor der er andre mennesker. Det giver dig sikkerhed for at din date respekterer dine og de sociale grænser.

Du kan sagtens tage en drink på første date men første date er ikke det bedste sted at drikke for meget. Alkohol sænker nemlig dine grænser, og på første date skal du lære den anden at kende; ikke miste kontrol over dig selv.

Vil du gerne have en sikkerhedsline på din date? Så lav en aftale med en af dine venner eller familiemedlemmer om at de tjekker op på dig under daten. Så kan du nemlig let undslippe, hvis du får dårlige fornemmelser omkring din date.

Husk at det er helt i orden at stoppe daten, hvis du ikke føler dig tilpas og hellere vil hjem. Du skal nemlig sætte din sikkerhed højest og den eneste du behøver at forklare overfor, er dig selv.