Internettet kan være en vildrede at finde rundt i, og du kan hurtigt komme galt af sted, hvis du ikke tænker dig om, når du surfer rundt på de uendelig mange hjemmesider, der findes. Kommer du til at trykke forkert eller for hurtigt, kan du, uden at være bevidst omkring det, være kommet til at tillade, at et firma indirekte overvåger dig. Det kan også være, at du kommer til at give personlige og personfølsomme oplysninger eller måske kontooplysninger til de forkerte hjemmesider, som kun er ude på at gøre dit liv surt og deres til en fest. Du kan læse med i nedenstående og få 3 gode råd til, hvordan du kan gøre din færden på internettet mere sikker.

Brug altid din sunde fornuft

Du har sikkert hørt dette råd før, og måske endda utallige gange. Dette gør dog ikke rådet til mindre dårligt, og faktisk er det et råd, som alle bør tage til sig og altid have i mente, når de surfer rundt i den store internetverden. Det er nemlig altid en god idé at bruge sin sunde fornuft. Med sin sunde fornuft kommer man langt, og man kan faktisk undgå rigtig mange uheldige oplevelser ved at følge dette råd. Når noget lyder for godt til at være sandt, er det som regel også sådan det egentlig forholder sig i virkeligheden! Det kan f.eks. være, at du lige har søgt ”online casino danmark”, fordi du vil undersøge hvor du kan finde de mest fordelagtige spillebetingelser henne. Du finder en udbyder, som lyder interessant, og de har bare det her tilbud, der lyder helt fantastisk og som ingen lignende konkurrenter har. Du slår til, giver dem dine kontooplysninger og så er du ellers klar til at spille løs. Lige indtil du finder ud af, at din konto er tømt og der således ingen penge er tilbage at spille for. Havde du stoppet op i et kort sekund og brugt din sunde fornuft, kunne denne ærgerlige situation måske være undgået. Kommer du mod al forventning til at stå i en uheldig eller usikker situation, er der hjælp og gode råd at hente her.

Mit Digitale Selvforsvar

Mit Digitale Selvforsvar er en app, hvorigennem du kan få hjælp til at gennemskue fup og snyd på internettet. Store organisationer som Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag app’en, der har til formål har forhindre uheldige oplevelser på internettet. App’en kan bl.a. advare om aktuelle trusler som falske sms’er og mails, fupkonkurrencer og falske hjemmesider og desuden giver den råd til forbrugere, der har været udsat for it-kriminalitet samt kommer med beskyttende redskaber imod digitale trusler og fup. Det er altså en super god idé at hente denne app ned på din mobiltelefon, så du altid har den lige ved hånden!

Adgangskoden

Generelt er det en god ting altid at have en sikker adgangskode. En adgangskode er til, fordi du har ting, som du ikke har lyst til at dele med omverdenen. Du bruger nemlig adgangskoden til mange sårbare tjenester i din hverdag. Derfor er det vigtigt ikke at bruge den samme adgangskode til alle disse tjenester. Desuden er det en god idé at skifte adgangskoden jævnligt og samtidig sørge for, at den indeholder både store og små bogstaver, tal og består af mindst 7 tegn. Et sidste godt råd er aldrig at lade din adgangskode bestå af personlige ting, der kan gøre koden nemmere at gætte.