Annonce

De sider du besøger derhjemme i en stille stund, er ej så private, som du selv tror. Ligegyldig, hvor alene du føler dig derhjemme, så er du det ikke. Det er muligt for andre at se, hvilke sidder du besøger på internettet via din IP-adresse. Når du derhjemme besøger en internetside, så sendes aktiviteten, via din IP-adresse, automatisk til din internetudbyder. Hér er det både muligt at se, hvilke sider du besøger, men også at spore, hvorfra du besøger dem. Du er altså aldrig alene på internettet, men der er en vej udenom. Denne kan du læse om, herunder.

Hvad er VPN kort fortalt?

VPN står, på dansk, for Virtuelt Privat netværk. Dette private netværk opstår ved, at du tildeles en ny IP-adresse, således dine netværksaktiviteter ej kan spores tilbage til dig. Det sikre dig derfor også imod, at en tredjepart kan gå ind og aflæse dine koder og oplysninger, som du bruger på internettet. Det betyder altså, at hvis du bruger VPN, vil dine data skulle gennem en server før de sendes til internettet og går altså ikke direkte mellem dig og internettet, som uden brug af VPN. Læs mere om VPN her, hvis dette ikke gav dig det rette overblik.

Fungerer som et hvert andet abonnement

At tilmelde sig VPN foregår som et almindeligt abonnement, som du formentligt har mange af i forvejen. Du betaler altså en månedlig udgift ligesom til Netflix, Euromann eller andet. Det er en god ide at installere VPN direkte ind på routeren så man er sikret at alt aktiviteten er under VPN og ikke kun få områder. På den måde slipper du for at skulle installere VPN på alle dine elektroniske enheder, men blot tilknytte det direkte til dit netværk. Det er ikke alle routere, hvor det er muligt at installere VPN på og derfor ville det være en god ide, at købe en ny router, hvor dette er muligt.