Søgemaskineoptimering eller SEO er et redskab inden for digital marketing, der skal sørge for at fremme din hjemmesides placering på forskellige søgemaskiner, som Google, Yahoo! og Bing.

Målet med SEO er at tiltrække nye besøgende til din hjemmeside ved at sørge for, at din hjemmeside ligger øverst i søgeresultaterne på eksempelvis Google. Søger en potentiel kunde efter et bestemt produkt eller en ydelse, som din virksomhed sælger, vil din hjemmeside være en af de første, kunden møder, når de søger på Google – hvis du altså har gjort brug af SEO.

SEO består af en kombination af research, analyse og markedsføring og indeholder blandt andet discipliner som søgeord-analyse og linkbuilding.

Linkbuilding har stor betydning for din hjemmesides placering i søgeresultaterne, for uden indgående links kan din hjemmeside slet ikke findes i søgemaskinerne.

Derfor kan det være en god idé at få tilsendt en linkbuilding liste, der kan hjælpe dig og din virksomhed med en højere placering på søgemaskinerne.