Hele Danmarks forbrugerportal
Sammenlign internet, mobiltelefoni og meget mere..

It-borger.dk's sammenligning af priser på mobilabonnementer

Fandt du ikke hvad du ledte efter?
Lad os hjælpe dig, klik her for at kontakte os.

Sammenlign  Mobilabonnement

Sammenlign Mobilabonnement

Guide til et billigt mobilabonnement

Det kan være svært finde ud af, hvilket mobilabonnement der passer bedst til dig. Vores guide hjælper dig til at vælge det rigtige mobilabonnement.

Ifølge forbrugerundersøgelser betaler mere end 3 ud af 4 danskere for meget for deres mobilabonnement. Dette sker til trods for, at det aldrig har været nemmere at sammenligne mobilabonnementerne på forskellige sammenligningshjemmesider på internettet.

Mobilabonnement eller taletidskort?

Med et mobilabonnement skal du kun betale én gang om måneden, og der er typisk inkluderet et bestemt antal minutter og data i abonnementet. Alt hvad du bruger herudover vil du blive faktureret for i din månedlige regning.

Taletidskort giver dig mulighed for at fylde X-antal minutter og data på din mobiltelefon, og du kan dermed bruge kun bruge mobiltelefonen indenfor den mængde, som du har købt. Hvis du vil have fuldstændig kontrol over dit forbrug, kan dette være en god løsning.

Hvad er typisk inkluderet i et mobilabonnement?

Der findes en lang række elementer til dit mobilabonnement, som du skal være opmærksom på.

Taletid
Alle mobilabonnementer har et minimum antal minutter, som du kan tale bruge. I flere tilfælde tilbyder teleselskaberne fri tale hvilket givet dig ubegrænset muligheder for at tale med dine venner og familie – så længe de befinder sig inde for landets grænser.

Mange udbydere tilbyder også gratis opkald til dine nærmeste, hvis du er på det samme netværk.

SMS-beskeder
Ligesom med taletid så tilbyder de fleste mobilabonnementer et antal inkluderede antal SMS-beskeder til mobilabonnementet.

Data
Data refererer til det indhold eller de oplysninger, som du kan få adgang til via internettet fra din mobiltelefon. Det er alt fra hjemmesider, musik, Facebook, Skype, Snapchat osv.

Hvis du er en person, der kan godt kan lide at bruge app’sne på din mobiltelefon og surfer meget rundt på internettet, så skal du kigge efter en løsning med meget data.

Udenlandstelefoni

Opkald til udlandet kan være meget dyrt. Så hvis du planlægger at bruge din mobiltelefon i udlandet, så skal du være opmærksom på, at du vælger et mobilabonnement med gode muligheder for udenlandstelefoni. F.eks. tilbyder 3 (3 Like Home) en løsning, hvor du kan ringe gratis til størstedelen af landende inden for EU. 

Bindingsperiode

Bindingsperioden på dit mobilabonnement er typisk på mellem 0 og 6 måneder. Ifølge dansk lov må teleselskaberne ikke binde dig til et mobilabonnement i længere end 6 måneder.

Flere udbydere er begyndt at tilbyde uden binding hvilket kan være godt for dig, der skal gerne tiden vil have det billigste mobilabonnement.

Den største fordel ved at have et mobilabonnement med binding - og det gælder især dem med 6 måneders binding - er, at pga. bindingen i en længere periode, så vil du ofte få en lavere månedlig ydelse.