Hele Danmarks forbrugerportal
Sammenlign internet, mobiltelefoni og meget mere..

It-borger.dk's sammenligning af priser på mobilt bredbånd

Fandt du ikke hvad du ledte efter?
Lad os hjælpe dig, klik her for at kontakte os.

Sammenlign Mobilt Bredbånd

Sammenlign Mobilt Bredbånd

Værd at vide om mobilt bredbånd

Det er ikke mange år tilbage, hvor en internetadgang krævede en fysisk kabelforbindelse, hvilket betød, at man var begrænset til sin stationære computere, når man gerne vil på internettet. Dette har heldigvis ændret sig til det bedre, og bredbåndsteknologien er kommet langt siden da, hvilket bl.a. betyder, at vi kan tage internettet med os rundt omkring i landet, hvilket vi bl.a. kan takke mobilt bredbånd for.

Men hvordan fungerer mobilt bredbånd? Hvad koster det? Kan jeg overhovedet få det? Bredbånd.dk har forsøgt at besvare nogle af disse spørgsmål herunder. Du kan også se en oversigt over mobilt bredbånd på Bredbånd.dk.

 

Hvad er mobilt bredbånd?

Mange forveksler mobilt bredbånd med internetadgang fra mobiltelefonen, hvilket kun er delvist korrekt. Mobilt bredbånd gælder i realiteten for alle enheder, der kan koble sig på internettet, dvs. både bærbare computere, tablets m.fl., og er en betegnelse for en trådløs internetforbindelse, der er leveret gennem telefonmaster.

 

Hvad er fordelene ved mobilt bredbånd?

Hvis du er typen, der er meget på farten, og har brug for at være på nettet uafhængig af om der er en trådløs internetforbindelse i nærheden, så er rigtig godt alternativ til dig. Når du har en mobil bredbåndsforbindelse har du måde mulighed for at arbejde når du er på farten eller i sommerhuset. Din mobiltelefon kan i de fleste tilfælde gå på nettet, men her vil du ofte blive begrænset af, at du ikke kan benytte flash, og det er bestemt ikke alle hjemmesider, der er optimeret til mobiltelefonen endnu.

Tilsvarende, hvis du har behov for at arbejde steder, hvor der ikke er adgang til internettet, vil et mobilt bredbånd give dig mulighed for at forsætte med at arbejde.

Det kan også være, at du er studerende, der bor i et kollegium, og ikke har lyst at dele en fast bredbåndsforbindelse med andre beboer.

En åbenlys fordel er, at mobilt bredbånd giver dig en relativ billig adgang til internettet, og du kan typisk spare penge ved at vælge mobilt bredbånd fremfor fastnet.

 

Hvad er ulemperne ved mobilt bredbånd?

Selvom mobilt bredbånd ofte markedsføres med ”få internet overalt”, ”internet på farten” osv., så er du alligevel begrænset til om du kan få signal til en mobil antennemast. Det er også signalet til denne mast, der bestemmer hvor hurtig forbindelse, som du kan få.

Det kunne f.eks. være et problem, når du rejser med tog, og kører igennem områder med varierende signalstyrke og kvalitet. Her kan du let risikere at miste forbindelsen imens du er ved at sende eller modtage en stor fil.

Når du tilmelder dig til et mobilt bredbåndsabonnement vil du ofte se, at udbyderen skriver, at du kan på op til 10/50/100 Mbit/s hastighed. Dette er dog ikke en garanti, og det er faktisk sjældent at du oplever de helt hurtige hastigheder, da det afhænger af hvor mange brugere der er på nettet, samt hvor tæt du er på en antenne. Jo stærkere dit signal er, jo hurtigere internet får du. Det betyder bl.a. at hjemmesider hentes hurtigere og du kan se film i højere kvalitet mv. Tilsvarende, hvis du uploader billeder til Facebook eller Instagram, vil du med en hurtigere forbindelse opleve, at dine billeder kommer hurtigere op.

En anden væsentlig ulempe er dataforbruget. Størstedelen af alle mobile bredbåndstilbud kommer med en databegrænsning, hvilket er en øvre grænse for hvor meget du kan bruge dit mobile internet uden at skulle betale ekstra.

Det er også yderst vigtigt, at du tager forbehold for hvor meget data du bruger, når du rejser ud af landet. Der findes talrige eksempler på danskere, som har brugt deres mobile bredbåndsinternet i udlandet, og kommet hjem med kæmpe regninger, da det ofte koster op til 100 gange at bruge mobilt bredbånd i udlandet.

 

Hvad skal jeg bruge for at få mobilt bredbånd?

I bund og grund kan de fleste computere med USB-indgang tilsluttes et mobilt bredbånd, såfremt computeren opfylder minimumskravene fra udbyderen.

De fleste udbydere tilbyder, at du får en enhed med, der giver dig mulighed for at benytte det mobile bredbånd. Det kan både være et modem, en USB-dongle eller en trådløs router.

 

Hvem tilbyder den bedste mobile bredbånd pakker?

Alle større selskaber tilbyder mobilt bredbånd, og det kan være svært at sige, hvem der tilbyder det bedste. I sidste ende kommer det an på hvilket netværk de bruger, og hvordan deres kundeservice er. Du kan se en samlet oversigt over alle danske udbydere i Bredbånd.dk’s prissammenligning herover.